Ve středu 22.11.2023 měli kariérní a výchovní poradci ze škol jedinečnou příležitost nahlédnout do firemního světa společnosti KOMA MODULAR s.r.o. se sídlem ve Vizovicích. Tato firma, specializující se na výrobu unikátních modulárních stavebních systémů, představila kariérovým a výchovným poradcům své pracovní prostředí a možnosti pracovního uplatnění.

Během exkurze měli účastníci možnost seznámit se s firemní kulturou, strukturou profesí a diskutovat o možnostech uplatnění pro mladé lidi bez ohledu na pohlaví. Získali informace o preferovaných kompetencích a dovednostech, které firma oceňuje u svých zaměstnanců.

Zástupci společnosti KOMA MODULAR s.r.o. provedli návštěvníky historií firmy, včetně pohledu na firemní kulturu, která je základem jejich úspěchu. Účastníci měli také možnost prohlédnout si originální kancelářské prostory, které vzešly z původního českého pavilonu pro EXPO 2015 v Miláně.

Exkurze zahrnovala i průchod výrobou, kde bylo možné sledovat proces vzniku stavebních modulů, které slouží jako klíčové stavební jednotky pro domy, chaty, kancelářské budovy, školy, školky, nemocnice a dokonce i letiště.

Celá akce byla organizována Institutem Krajské Hospodářské Komory Zlínského kraje v rámci projektu NESTEREO (reg. č. projektu CZ.03.01.02/00/22_020/0000818).

Děkujeme zástupcům společnosti KOMA MODULAR s.r.o. za inspirativní a poutavou exkurzi.